Més informació de l'escola de música

Més informació de l'escola de música

 

L’Antàrtida, Centre d’Activitats Musicals i Creatives és una entitat ubicada al barri de Sarrià que porta un pila d’anys (desde 1988) organitzant activitats ; Amb elles, hem extructurat al nostre entorn un ambient creatiu i una sèrie de propostes relacionades sobretot amb la música i el seu ensenyament.

Les activitats de l’Antàrtida són l’escenari que ofereix als nostres alumnes " històries"per viure i compartir la música .

(festes en vaixells, globus, trens,... els C.d’s dels alumnes, cafès-concert, activitats al barri, concerts de butxaca, acampades a Montpol,...)

c l à s s i c a j a z z è t n i c a r o c K m o d e r n a = m ú s i c a n t à r t i c a (música fresca)

L’Antàrtida és el continent de tots i la música que hi sona, una barreja entre la que els professors sentim i la que els alumnes volen.

 

L’Antàrtida de Monterols ( 4 a 7 anys)

L’Antàrtida dels petits

Els nostres nens i nenes petits tenen unes propostes molt lúdiques que els ajuden a integrar-se a l’Antàrtida i per tant a habituar-se a la creativitat i a la música.

Les activitats que els hi proposem són: la ludoteca,les sessions antàrtiques (audicions espectacle en les que també cantem ...i ens passen moltes coses) i la iniciciò musical.

La iniciació musical la comencem a  l’edat dels 5 anys  amb els xilòfons.  Als 6 anys proposem un curs de pas que en diem
”Roda d’instruments + teclat/piano”

La roda  d’instruments:
Per tal que els coneguin i puguin triar, presentarem tots els altres instruments ( corda, vent, guitarra...)  adequats en aquestes edats (també la percussió); la majoria d’aquests instruments se’ls podran emportar a casa.

El teclat/piano:
Considerem  que el teclat/piano és una bona manera de començar a fer música  ja que és un intrument a  on es diferencien amb molta claretat  les notes, la melodia  i els acords i a on la postura  per aquestes edats és molt còmode. Normalment però, en les cases no hi han els pianos adeqüats; Per aquest motiu disposarem de la nova  sala de pianos  ( la sala K waiss!! ) que és on faran la classe.

La iniciació musical amb un instrument concret  la  comenem  als 7 anys amb un d’aquests instruments: la flauta, la flauta trav. la guitarra, el piano, el violí i el violoncel.

 

 

L’Antàrtida de Baix (8 a 15 anys)

L’escola de Música

Als 8 anys els nostres alumnes entren a "l'Escola de Música" que està estructurada en 7 cursos.

En els primers cursos els acostumem a la necessitat del llenguatge musical i a partir d'un nivell - per tal de trencar la monotonia i individualitzar l’aprenentatge - aquest el practiquem a l'aula dels ordinadors i a l'aula dels rítmes.

A la Escola de Música els alumnes poc a poc comencen a adquirir un compromís amb el seu instrument.

Els instruments que poden fer són: el piano, les flautes,la flauta trav., el violí, la viola, el violoncel, la guitarra, la guitarra elèct., el baix elèct., la bateria, els saxos, el clarinet, l’oboè, la trompa i la trompeta. (també fem classes de gralla i acordiò).

A la Escola de música, a partir d’un nivell tots els alumnes fan música en grup.

 

 

L’Antàrtida del Mig

L’Antàrtida dels grups

L’Antàrtida del mig està dissenyada per fer música en grup: la Banda de Vent, la Big Band, El Conjunt de Rock, la Coral , els Combos (música en grup) , el Quartet de Corda, l’Orquestre de Corda, el Grup de Batucades (percussió), el Grup de Músiques Tradicionals...

L’aula dels ordinadors i l’aula dels rítmes
A l’aula d’ordinadors practiquem les parts teòriques, els dictats i entrem a la música dels ordinadors.
A l’aula dels rítmes practiquem la lectura musical, la bateria, els bongos i els ritmes en general.

L’estudi de gravació
És un petit estudi que tenim per gravar els nostres C.d’s (Les cançons de l’Antàrtida 1998/1999 , el C,d dels alumnes de l’Antàrtida 1999/2000 , El C.d. de la Por 1999/2000,...

La fonoteca ( i aula d’estudi)
A l’Antàrtida també disposem d’una petita fonoteca.

La sala de concerts
L’Antàrtida del Mig està extructurada per tal que tot ella sigui també una petita sala de concerts.

L’Aula del piano de 1/2 cua
Amb aquesta aula i aquest piano volem potenciar la música de cambra i els concerts de butxaca ( petits concerts oberts, de profes i alumnes).

 

El teatre

El teatre ha estat sempre l’eina expressiva que vesteix moltes de les nostres propostes creatives.

A partir del curs 2000/2001 el teatre s’extructura i té una vida més independent. La nova aula de teatre està ubicada a l’Antàrtida de baix.

 

On Som?

Actualment disposem de 3 locals cada un amb les seves característiques i tots dins la mateixa linea de carrer:

l’Antàrtida de Monterols 10

l’Antàrtida del Mig Bonaplata 6 ( esquerra)

l’Antàrtida de Baix Bonaplata 6 ( dreta).

També tenim un nou espai

en mig de la natura

La rectoria de Montpol

(L’Antàrtida a la natura)

A la comarca del solsonès l’Antàrtida disposa d’un bonic, aïllat i organitzat espai antàrtic on realitzem activitats com: concerts, campaments, cursets, estades...

 

IMPRIMIR INFORMACIÓ:

plana 1 (pdf)

plana 2 (pdf)